Reboot camp STOCKHOLM

Att dagens ungdom är helt emotionellt handikappade och bänga i bollen är ingen nyhet. Att folk blir tillsammans är ren slump, att därefter lyckas flytta ihop - utan uppslitande separation två månader senare - är ovanligare än att vinna på Stadsmissionens skraplotter och att vissa i förhållanden får barn (med varandra) innan kvinnan kommer i klimakteriet är rena miraklet!

Vad är felet? Nöjer vi oss inte med
den-där-som-nästan-är-vad-vi-drömde-om längre? Eller är folk så fula, både på insida och utsida, att vi faktiskt hellre är ensamma?

Secret Service tror att det beror på att vi glömt bort hur vi närmar oss varandra, upplever och visar ömhet och respekt och att detta är något som måste läras in från scratch. Cheezus, klart som fan kidsen inte förstår att man måste lyssna på varandra och jobba på relationer för att det ska hålla när det enda de gör är att gå på Baba Sonic och hångla för en kväll. Den där uppföljande fikan på String brukar inte bli så kul heller, om man tror att det bästa sättet att vinna någons hjärta är att berätta om sina sexuella preferenser. Och givetvis blir det inget vettigt utav det.

Vad som var någorlunda acceptabelt när det gällde 18-åringar är djupt tragiskt hos 25-30-35-40-åringar. Ett hångel, lite chitchat och sedan inget mer kommer liksom aldrig att skapa lyckliga människor. För man får väl ända anta att människan söker kärlek? Vi vill hjälpa alla er därute, som gång på gång misslyckas utan att förstå varför.

Föreställ er att vi hade en stor grupp av dessa olyckliga, desillusionerade människor samlade på ett ställe. Kanske ett hus på en ö. Kanske Kollo!, denna lekstuga för ungdomar och yngre medelåldern.

Föreställ er hur vi, idag vilket är sista dagen, kommer in med megafoner och kapar stället. Vi meddelar att det är ett reboot camp, och alla tvingas springa på led i hagelstormen. Skrikande ramsan "Vem kan känslor/Inte viiiii/Ge oss psykoterapiiiii!".

Därefter är det dags för gruppsamtal. Alla får, under kunnig handledning, hjälp med att analysera varför deras förhållanden aldrig håller/ varför de aldrig träffar rätt person/ varför de aldrig blir kära. Lång-Kalle själv är välkommen att hålla föredrag om hur man hittar och behåller sitt livs kärlek (men bara om han bär oranga byxor) och vi leder gruppövningar där man får träna upp sin förmåga till konversation och uppvaktning. En specialkurs hålls för de (om det finns några) som redan är i ett förhållande, "Varför det inte alltid är grönare gräs på andra sidan", och enklare information om kvinnans anatomi kan också vara på sin plats - undersökningar har visat att många tycker det är viktigt att sexet är bra i en relation.

Om vi lyckas göra det till en perenn i rabatten av sommaraktiviteter kanske kärleksklimatet i Sverige blir drägligt, till slut.

/A

Kommentarer
Postat av: midvinterblog

vad glad jag blir. det här är en blog för mig.

Postat av: Lång-Kalle

Jag kan komma och föreläsa 24/7
och jag har på mej orangea byxor as we are blogging

2006-06-07 @ 10:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback