We are a family

Det brukar snackas om att den så kallade bloggosfären (uärk) är som en enda stor familj. Det kan nog stämma, säger vi på Secret Service, och passar på att reda ut vem som har vilken roll.

Sigge - Pappan. Pk. Svår att läsa, enligt släktingarna. Tycker att det är jobbigt att uttrycka sina känslor i tal, skriver istället små brev till sina barn.

Isobel - Mamman. Bullbakartypen. Tar barnen under sina stora vingars beskydd. Har svårt att släppa taget när det är dags för dem att lämna boet. Målar gärna tånaglarna i en raffig, röd nyans.

Det ljuva livet - Tonårssönerna som läser sista året på gymnasiet. Skoltrötta. Går hellre till stans fik för att ta en kaffe och cigg, än att närvara på lektionerna. När de väl är där går det rätt bra för dem dock. På kvällarna går de ut för att ragga på söta tjejer. Ibland blir de för fulla och kommer hem och smygspyr i rabatten. Kallar sig själva för "sköna music lovers", funderar på att starta ett band.

Skunk-Therese - Tonårsdottern. Går i första ring. Har precis upptäckt hur roligt det kan vara med ämnen som filosofi och svenska. Presterar bra i dessa ämnen, men suger på t ex gympa. Får tillstånd av läraren att gå och simma istället. Känner sig missförstådd av klasskamrater och föräldrar. Bråkar ofta med de senare. Inte sällan stormar hon in på sitt rum, smäller igen dörren och skriker "ni begriper ju ingenting!". Sedan slänger hon på en skiva med någon sorgsen och svår artist och tänker att hon hittat hem.

Jet Set Junta - De äldre, vetgiriga ungdomarna. Har tagit studenten och börjat plugga på universitetet i Lund, med goda resultat. Har ingenting emot en grupprunk i samband med läsandet av DN:s kulturdel.

Dåligtsmink - Minstingen i familjen. Har ett sjuhelvetes humör. Behöver matas, kramas och bytas på ofta. De vuxnas favorit när hon visar sig från sin bästa sida.

Anna Hellsten - Storasystern. Flitig i skolan. Får alltid högsta betyg på proven, men räcker sällan upp handen på lektionen, på grund av blyghet. Tittar med förundran på de alternativt klädda i klassen. Fingrar försiktigt på en röd hårfärgningsförpackning på Konsum, men ångrar sig och ställer snabbt tillbaka den.

Martin Gelin - Farfarn. Tycker om att sitta i sin gungstol och vagga fram och tillbaka. Berättar vilda historier för barnen om sina år till sjöss.

Fredrik Virtanen -  Farbrorn som inte vill va stor. Försöker "vara nere med kidsen" i rollen som deras kompis, lite som Eddie i "Freaky Finnertys". Tycker liksom Eddie att saker "rockar". Kommer av en slump av en slump över Teen Anthems "We're indie shit", tilldelar sig själv 100 extra indiepoäng och gör femman med sin spegelbild när ingen ser.  Farfar klappar honom överseende på axeln, tonårssönerna tycker att han är en skön kille. Han köper ju ut cigg.

Linda Skugge
- Mostern. Det är ingen hemlighet att få i familjen tycker om denna person, som strör inkonsekventa och snusförnuftiga råd omkring sig. Högljudda diskussioner kring huruvida hon ska bjudas in till nästa familjemiddag förs ofta, men slutar alltid med att snälla mamma får rätt. Moster har trots allt ingen annan.

/T+A

Kommentarer
Postat av: Martin

Ha ha ha ha ha! Det här var fan det roligaste jag läst på länge!

2006-05-28 @ 15:04:09
Postat av: Goesta

Jag vill gå sista året på gymnasiet i resten av mitt liv. Och smygspyr gärna i rabatten. I love it.

Postat av: friday

Haha, det om Virre var roligast.

2006-05-29 @ 00:23:35
URL: http://jugarreta.blogspot.com
Postat av: Ami

ahaaahaa det där var så på spiken. jag tycker dock karolina lassbo och den där lilla bloggtjejen Siri kunde få ha varit med..

Postat av: Secret Service

Hey, det är inte gästlistan till Spy bar vi snackar om. En modern familj har liksom inte så supermånga medlemmar.

/A

2006-06-17 @ 20:13:57
URL: http://www.secretservice.blogg.se
Postat av: secret service

vem är siri?

/T

2006-06-18 @ 11:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback